Zondag 4 juni 2023 vindt de jaarlijkse Amsterdam UMC Run (voorheen de AMC loop) plaats. Als onderdeel van dit hardloopevenement organiseert de afdeling Revalidatie dit jaar voor de 5e keer de ‘Post-ICU Challenge’. Een run van 5 km, voor en met voormalig Intensive Care patiënten.

Veel patiënten kampen na een IC-opname met fysieke, mentale en cognitieve klachten, ofwel Post Intensive Care Syndroom (PICS). Met de Post-ICU Challenge wordt aandacht gevraagd voor PICS en de revalidatiezorg van (ex) IC-patiënten. De opbrengst van de Post-ICU Challenge gaat naar onderzoek in het kader van IC revalidatie en nazorg.

De ex IC-patiënten lopen samen met een buddy. Dit kan een familielid, vriend of zorgverlener zijn. Zij gaan samen over start en finish. De ex IC-patiënt loopt zo ver als gaat, waarna de buddy de 5 km afmaakt.

Wat kun jij doen?

  • Mee rennen: de sportievelingen onder ons kunnen de 5 km hardlopen.
  • Mee helpen: als helper vang je de deelnemers op en zorg je op de dag zelf dat de organisatie goed verloopt.

Sponsoren of doneren?

Om nog meer bij te dragen aan de mogelijkheden voor onderzoek naar PICS en IC revalidatie, kun je geld doneren. Ook kun je jezelf laten sponsoren of een sponsoractie opzetten met je team.

Dit kun je doen via deze link van stichting Amsterdam UMC Foundation

Help een handje om er een onvergetelijke dag van te maken!