REACH staat voor ‘REhabilitation After Critical illness and Hospital discharge’ en is een onderzoeksproject dat uitgaat van Amsterdam UMC en het Lectoraat Revalidatie in de Acute Zorg van de Hogeschool van Amsterdam.

REACH omvat een regionaal netwerk van eerste en tweedelijns professionals die betrokken zijn in de revalidatie van complexe patiënten na ziekenhuis opname. Professionals in het netwerk zijn geschoold in de specifieke complexe problematiek bij patiënten na een intensive care (IC) opname.

In het kader van uitbraak van het Coronavirus (COVID-19) heeft het REACH netwerk (versneld) hun ‘Post intensive care Toolkit’ ter beschikking gesteld, die fysiotherapeuten en andere paramedici kan ondersteunen in de behandeling van deze patiënten na de ziekenhuis fase.

De Toolkit is tot stand gekomen in samenwerking met het Amsterdam UMC (afdeling revalidatie) en de Hogeschool van Amsterdam (opleidingen fysiotherapie, ergotherapie en voeding en diëtetiek), de professionals van het REACH netwerk en het Nederlands Paramedisch Instituut (NPi) en in afstemming met de beroepsverenigingen KNGF en de Nederlandse Vereniging van Diëtisten.

De REACH Toolkit is een dynamische database en zal regelmatig worden aangevuld als nieuw materiaal verschijnt.

De Toolkit treft u hier aan https://www.npi.nl/reach