Takeda heeft vandaag een schenking gedaan van in totaal 10.000 euro aan de Stichting Family and Patient Centered Intensive Care (FCIC). De medewerkers van Takeda brachten dit bedrag bijeen met een gezamenlijke, sportieve activiteit. Aarnoud Overkamp, algemeen directeur Takeda Nederland: “Het coronavirus heeft het belang van familie en patiëntgerichte IC-zorg en nazorg in Nederland hoog op de agenda gezet. FCIC is opgericht door IC-professionals, onderzoekers en (voormalig) IC-patiënten en naasten en vervult een belangrijke rol in de educatie en bewustwording over deze thema’s.”

FCIC en IC Connect

Lilian Vloet, voorzitter FCIC: “De coronacrisis heeft geleid tot een nieuwe, zichtbare groep ernstig zieke IC-patiënten en tot meer aandacht voor goede IC-nazorg. Een IC-opname kan traumatisch zijn voor de patiënten en hun gezin. Het is belangrijk dat educatie en bewustwording over het Post Intensive Care Syndroom worden verbeterd, net als de begeleiding en revalidatie na ontslag van de IC.” FCIC richtte in 2017 patiëntenorganisatie IC Connect op. Jaarlijks belanden er circa 80.000 mensen op de IC. Marianne Brackel, voorzitter IC Connect en bestuurslid FCIC: “Wij waarderen de donatie van Takeda zeer. Deze kan ons helpen bij onze activiteiten de impact van een IC-opname voor patiënten en hun naasten zoveel mogelijk te beperken. FCIC, IC Connect en Takeda maken binnenkort de definitieve bestemming van de donatie bekend.”

Over Takeda Nederland

Takeda is een internationaal farmaceutisch bedrijf van Japanse origine dat zich al meer dan 239 jaar inzet voor een beter perspectief voor mensen met ernstige gezondheidsproblemen. We worden constant geleid door onze waarden – het centraal stellen van de patiënt is onze topprioriteit, gevolgd door het opbouwen van vertrouwen van de samenleving, het versterken van onze reputatie en het ontwikkelen van het bedrijf. Tegenwoordig worden onze activiteiten aangedreven door 14 wereldwijde strategische groeimerken in vijf bedrijfsgebieden: oncologie, zeldzame ziekten, gastro-enterologie, neurowetenschappen en op plasma gebaseerde therapieën.

(v.l.n.r.) Voorgrond: Aarnoud Overkamp (Takeda Nederland, algemeen directeur), Marianne Brackel (voorzitter IC Connect en bestuurslid FCIC). Achtergrond: Frank Buijs (public affairs & communicatie Takeda Nederland), Oeike Verheijen (communicatie IC Connect).