Een bezoek aan de IC kan een indrukwekkende gebeurtenis zijn voor een kind en we willen ouders en hun kinderen helpen om zich goed voor te bereiden op een IC bezoek met hun kinderen. Hierom hebben we in samenwerking met de Kind en IC-projectgroep een boeiende animatie ontwikkeld die kinderen de mogelijkheid biedt om te leren over de wat er op een IC te zien is. Ook zorgverleners kunnen ouders helpen door ze op onze animatie te wijzen.

In deze interactieve animatie kunnen kinderen op verschillende onderdelen van een IC-bed klikken en alle apparatuur eromheen verkennen. Wat deze ervaring nog specialer maakt, is dat ze niet alleen uitleg krijgen over elk onderdeel, maar ook het bijbehorende geluid kunnen horen. Het is een leerzame en meeslepende manier voor kinderen om te begrijpen hoe IC-bedden werken en waarvoor de verschillende apparaten dienen.

Zo kunnen kinderen en hun naasten zien wat er op een IC gebeurt. Daarnaast kunnen ze na hun bezoek nog eens terugkijken en begrijpen waar alles voor is op een IC.