We willen Mark van den Boogaard van harte feliciteren met zijn benoeming tot hoogleraar Verplegingswetenschap Acute en Intensive Care aan het Radboudumc/ de Radboud Universiteit. Hij gaat zich bezighouden met onderzoek naar de langetermijngevolgen van IC-opnames en op de preventie en behandeling van een delier bij IC-patiënten.

Vanuit FCIC en IC Connect werken we veel samen met Mark, onder meer in de Monitor IC-studie die sinds 2016 loopt. Hierin worden patiënten jarenlang gevolgd na hun IC-opname om informatie te verzamelen over hun fysieke, mentale en cognitieve gesteldheid.

Mark is benoemd voor een periode van vijf jaar. Op de website van het Radboudumc valt meer te lezen over wat hij de komende jaren gaat onderzoeken. Wij wensen hem veel succes en zijn vanzelfsprekend blij met zijn benoeming. Mark is zelf twintig jaar verpleegkundige geweest op de intensive care. “Van broeder tot professor”, zegt hij hier zelf over. “Ik ken de dagelijkse gang van zaken op de werkvloer en de problemen waar verpleegkundigen tegenaan lopen. Daarom is de blik van de verpleegkundige altijd het uitgangspunt van mijn onderzoek.”

Lees meer: https://www.radboudumc.nl/nieuws/2023/mark-van-den-boogaard-benoemd-tot-hoogleraar-verplegingswetenschap-acute-en-intensive-care