Na de succesvolle uitgave van ons eerste boek ‘De impact van intensive care’, volgt eind dit jaar een nieuwe uitgave, ‘IMPACTvolle intensive care momenten’. Een boek met persoonlijke verhalen over de tijd op en na de intensive care. Van patiënten, naasten, nabestaanden, wetenschappers of professionals willen we graag weten: welk moment heeft een grote impact op jou gehad en een positief onuitwisbare indruk achtergelaten? Dat kan een inzicht zijn, een moment van dankbaarheid, of waardevolle woorden van die ene verpleegkundige of arts of een heel andere ervaring of ontmoeting. Die impactvolle momenten gaan we bundelen, als bron van hoop en inspiratie of herinnering. Wie weet kiezen we jouw verhaal uit voor publicatie in ons nieuwe boek ‘IMPACTvolle intensive care momenten’.

De inzendingen worden door een deskundige FCIC en IC Connect-commissie beoordeeld. De 20 impactvolste bijdragen krijgen een plekje in het boek. De vorm is aan jou: vertel je het in woorden, in een gedicht of beeldend in kunst. Er zijn wel een aantal voorwaarden.

Iedereen die op de intensive care heeft gelegen of wiens naaste er heeft gelegen weet dat het een zware periode in je leven is. Niet alleen voor de patiënt, maar ook voor de naaste, professional of zorgverlener vinden er indrukwekkende dingen plaats. Maar naast donkere dagen en moeilijke tijden zijn er vaak ook lichtpuntjes en hoopvolle en positieve gebeurtenissen en momenten. Momenten die je niet meer vergeet en je altijd bij zullen blijven. Hoe was dat voor jou? Vertel het ons en jouw verhaal kan gekozen worden voor publicatie in het boek, op de website of op onze Facebookpagina.

Wat zijn de voorwaarden?

  • Je verhaal bestaat uit maximaal 1.000 woorden
  • Je kunt een foto of afbeelding toevoegen, deze moet wel van voldoende kwaliteit zijn voor publicatie.

Onderstaande vragen kun je gebruiken ter inspiratie voor jouw verhaal:

  1. Hoe ben je op de IC terecht gekomen?
  2. Wat was voor jou een heel belangrijk moment? Welke gebeurtenis/ moment is je bijgebleven en heeft een indruk achtergelaten die je altijd bij je zal dragen?
  3. Wat zou je andere (voormalig) IC-patiënten, hun naasten en de zorgverleners mee willen geven voor de toekomst?

Hoe stuur je je bijdrage in?

Mail jouw inzending vóór 1 september 2021 in een Word-document naar voorzitter@fcic.nl

Vermeld ook duidelijk je contactgegevens, zodat we je kunnen bereiken mochten er vragen zijn.

De uitslag maken we bekend via email vanaf 15 september. Over de uitslag is geen correspondentie mogelijk. Met de schrijvers van de uitgekozen verhalen nemen we persoonlijk contact op voor het vervolg.

Lees ook nog even deze kleine lettertjes

  • Er is één inzending per auteur/auteursgroep toegestaan
  • Door inzending geef je als auteur aan FCIC/IC Connect toestemming en recht om je bijdrage te gebruiken en te publiceren in het boek, op de website of op social media.
  • Je inzending is door jou geschreven, er rusten geen rechten of aanspraken van derden op.
  • Je vrijwaart FCIC/IC Connect als eigenaar van de site van aanspraken van derden op het geheel of delen van de tekst.
  • In je bijdrage dien je te vermijden de privacy van personen te schenden (dit geldt ook voor beeldmateriaal, de personen moeten toestemming hebben gegeven voor gebruik van afbeelding en materiaal), indien dat kan leiden tot reputatieschade; FCIC/IC Connect is gevrijwaard van welke aansprakelijkheid dan ook in dit verband.
  • Wij houden ons het recht voor je bijdrage te redigeren en/of tekstueel te bewerken indien dat de leesbaarheid ten goede komt: het concept van iedere redactionele aanpassing wordt aan jou als auteur voorgelegd.
  • FCIC/IC Connect behoudt zich het recht voor om de bijdrage niet te publiceren: daarvan stelt FCIC/IC Connect je op de hoogte.