In samenwerking met IC Connect, Diëtheek, Platform Patiënt+Voeding en Eric-jan de Smaakman lanceert Stichting Eten+Welzijn vandaag de website: www.vierkeerbeter.nl

Op deze website wordt aandacht besteed aan de meest voorkomende problemen na een IC-opname. Mensen hebben vaak last van slikproblemen, concentratieproblemen en smaak- en geurverlies. Per thema worden de belangrijkste vragen in korte video’s beantwoord vanuit verschillende invalshoeken. O.a. een intensivist, chef-kok en een diëtist geven hun adviezen en praktische tips.

Het verhaal dat Daphne Bolman vertelt -ze lag bijna drie maanden op de IC- is indrukwekkend: “Ik at zure citroenen alsof het appels waren. Mijn smaak was zó anders, heel raar. Maar voor mij was dat heel normaal. Ik moest ook weer leren vertrouwen op mijn lijf. Vertrouwen dat ik weer kon staan zonder te vallen of gewoon een kopje thee kon vasthouden.”

VierkeerBeter.nl
De naam verwijst naar de vier herstelpijlers: je hebt Bouwstoffen nodig zodat je weer spierkracht krijgt, Brandstoffen voor energie, Beschermstoffen voor de weerstand en Beweging om weer vitaal te worden. Samen zorgen ze ervoor dat je weer beter wordt: Vier keer Beter!
Op deze site kunnen mensen zoveel mogelijk informatie en tips verzamelen die bijdragen aan hun herstel op thema’s die voor hen van toepassing zijn.

Doelgroep website
1. Patiënten die herstellende zijn van een opname op de Intensive Care (IC), alsook mensen uit de directe omgeving van de patiënt die betrokken zijn bij het herstelproces. Ook mensen die als gevolg van Covid-19 op de IC hebben gelegen, behoren tot de doelgroep. Daarnaast herkennen veel mensen met een lichtere variant van Covid-19 zich ook in deze belemmeringen.

2. Een schil van artsen / paramedici / therapeuten om de patiënt heen.