Theo Vervoort Ervaringsdeskundige

Mijn naam is Theo Vervoort, ik ben 59 jaar oud getrouwd en heb drie inmiddels volwassen dochters. Ik ben geboren, getogen en woonachtig in Venray, Noord Limburg. 

Sinds 1 juli 2014 mag ik mij ervaringsdeskundige noemen. Destijds werd ik met een Faciitis Necroticans (Gangreen van Fournier) een Septische Shock en een delier opgenomen op de IC  van het VieCurie ziekenhuis in Venlo.

Inmiddels heb ik ervaren dat er een leven voor- en een leven na de IC opname is. Het is ongelofelijk welke gevolgen de IC opname op mij hebben gehad. Verbazend is ook dat maar weinig mensen daar weet van (en dus begrip voor) hebben. Ik heb gemerkt dat zelfs beroepsbeoefenaars (verpleegkundigen op de vervolgafdelingen en huisartsen en specialisten het niet kennen of er geen aandacht aan willen besteden.

Voor mij reden om me in te zetten voor de Patiënten Organisatie onder de vleugels van de FCIC. Samen met professionals en ervaringsdeskundigen werken aan de bekendheid van en oplossingen voor van PICS. Daarnaast kijken hoe we onderling als ervaringsdeskundigen ervaringen kunnen delen en van elkaars ervaringen kunnen leren.