Marian van der Heide

IC- verpleegkundige/ Verpleegkundige IC Nazorgpoli Isala Zwolle         

Mijn naam is Marian van der Heide en ik werk als IC-verpleegkundige op de Intensive Care van de Isala klinieken in Zwolle. Daarnaast werk ik op de IC-Nazorgpoli. Samen met de verpleegkundig specialist revalidatie houdt één van onze nazorgverpleegkundigen elke maandag Nazorgpoli.  We zien veel ex-IC patiënten die te maken hebben met de gevolgen van hun opname op de Intensive Care:   Eindelijk her- en erkenning van vaak onbegrepen klachten in deze patiënten groep.  Sinds 2012 wordt dit gedefinieerd als PICS (post- ic-syndroom)  en PICS-F  (post-ic-syndroom- familie)                                                                                                        

Ik vind het een uitdaging om te proberen deze mensen hiermee verder te helpen, zodat ze een moeilijke periode in hun leven een plek kunnen geven. Hierbij verwijzen we ook regelmatig door naar andere disciplines zoals psycholoog, revalidatie, fysiotherapie enz.

In de FCIC ben ik een nieuwe binnenkomer sinds januari 2018. Ik vind het leuk om mij in te gaan zetten voor de FCIC. Wat ik hierin vooral belangrijk vind is dat we onze gezamenlijke kennis en ervaringen kunnen delen en bundelen, om dit zo in te zetten voor de zorg voor onze ex-IC patiënten en hun familie! Hieraan wil ik graag mijn steentje  bij dragen.