Lisette van Espen Robberecht,kindercoach

“Toen ik werkzaam was op de intensive care afdeling , heb ik me altijd afgevraagd hoe het nou komt dat ik zo weinig kinderen zie? Zelf ben ik moeder van twee jongere kinderen en de vraag kwam in me op;” hoe zou ik dat nou doen als ik op bezoek zou gaan op een IC met mijn kinderen….?”

Deze vraag heeft mij niet meer los gelaten en ik ben op zoek gegaan naar antwoorden en informatie over dit onderwerp en ik was niet de enige!

Zodoende ben ik lid geworden van de werkgroep “kinderen op de IC”. Een werkgroep waarin we kennis delen en proberen antwoorden te vinden op onze vragen m.b.t. het begeleiden van kinderen op een IC.

Tegenwoordig ben ik niet meer werkzaam op een IC als verpleegkundige maar werk ik als kindercoach www.colorfulkidscoaching.nl. In deze rol kan ik een bijdrage leveren aan onze werkgroep; ik heb kennis van een IC en als kindercoach heb ik een mooie aansluiting bij de belevingswereld van de kinderen. Want we willen goede zorg voor de patiënt en zijn familie en daar horen kinderen toch zeker bij !