Lisa de Zwart

 

Mijn naam is Lisa de Zwart en vanaf 1994 ben ik werkzaam als IC verpleegkundige in Gelre ziekenhuizen lokatie Apeldoorn.

Een technisch beroep waarbij er een onderschatting is van de langere termijn gevolgen die een IC opname met zich meebrengt.  Vanaf 2007 kreeg ik de kans met de intensivisten een vorm van nazorg aan te bieden voor patiënt en familie. Een weg met vele hobbels, maar met 1 doel en dat is de juiste zorg te realiseren zodat de kwaliteit van het functioneren van de patiënt kan worden vergroot.

Sinds ik de patiënten en familie spreek op een nazorgpoli is er een rode draad te zien.

Dat is gebrek aan structurele revalidatie en erkenning van de fysieke, psychische en cognitieve problematiek welke de IC opname met zich mee brengt. Alleen door onze krachten te bundelen en goed te luisteren naar de ervaringsdeskundigen kunnen we het revalidatie traject voor hun overzichtelijker maken, wellicht versnellen om op de juiste momenten de juiste zorg aan te bieden en daarbij (h)erkenning te geven voor hun klachten. En dat is waar de FCIC voor staat "samen de impact van een IC-opname beperken".

 

 

Groetjes Lisa