Joeri Sprokholt

Graag wil ik me aan u voorstellen, mijn naam is Joeri Sprokholt en ik ben werkzaam op de Financiële afdeling van een gezondheidsdienst in het zuiden van het land. 

In 2016 ben ik in het ziekenhuis opgenomen geweest met een dubbele longontsteking met daarbij een bacteriële en virale infectie. Na een tijdje in kunstmatige coma op de IC te hebben gelegen in Eindhoven bleek dat overplaatsing naar een andere IC in Nijmegen noodzakelijk was om een kans te maken op overleving. Gelukkig is dat geslaagd en ben ik vervolgens weer terug getransporteerd naar de IC in Eindhoven en daar uiteindelijk weer wakker geworden. 

Het valt mij op dat er na deze ingrijpende periode eigenlijk bij alle instanties waar je tijdens je dan volgende re-integratie periode mee te maken krijgt, onvoldoende tot geen kennis aanwezig is over de gevolgen van een IC-opname en al helemaal niet over PICS of PICS-f. 

Graag wil ik proberen om hier samen met mijn collega’s ervaringsdeskundigen verandering in te bewerkstelligen door mijn deelname aan het opzetten van een Patiënten Organisatie binnen de FCIC. 

Mijn doel is om (toekomstige) ‘ervaringsdeskundigen’, hun naasten, werkgevers en behandelaars in het nazorg traject, hierdoor een mogelijkheid te bieden om via de Patiënten Organisatie de benodigde informatie, kennis en inzicht over een IC-opname en de mogelijke gevolgen hiervan, te verkrijgen en ook met anderen te kunnen delen.