Ilone Blaauw, Organisatie Adviseur, Inspirator, Professional Training & Coaching Veilig Veranderen Delft

De eerste 20 jaar van mijn werk rolde ik als ‘hulpverlener’ (binnen de brandweer) van de een in de andere functie en stond ik nooit een moment stil om echt na te denken. Ik heb me wel altijd met veranderingen bezig gehouden. Als er reorganisaties waren of projecten waar mensen gedrag moesten veranderen stond ik vooraan. Op een gegeven moment gaf ik leiding aan een afdeling die werd gereorganiseerd. Ineens ging ik er niet meer over. Dat heeft me heel erg geraakt. Dat was voor mij een keerpunt. Ik nam gevoelsmatig de regie terug door zelfstandig ondernemer te worden. 

Sinds 5 jaar ben ik verandercoach bij www.iloneblaauw.nl en begeleid ik hulpverleners individueel en in teamverband. ‘Ik houd mij nog steeds bezig met verandering maar wel in een andere vorm. Het gaat meer om de persoonlijke verandering. Ik geloof er niet in dat ik jou kan veranderen. Maar wel dat ik je bewuster kan maken van mogelijkheden, dat je zelf keuzes maakt. En dat je stilstaat bij het effect dat jouw gedrag heeft op anderen. Dit geldt van hoog tot laag in organisaties. 

Als zelfstandig verandercoach kom ik zelf ook steeds nieuwe uitdagingen tegen. Toen mijn zus me vroeg of ik wilde meewerken aan een brainstorm over FCIC, was ik meteen enthousiast. Zoveel passie voor een geweldig doel, samenwerken met mijn liefste zus en een coördinerende rol in een voor mij nieuwe wereld. Wow! 

Wat ik voor de stichting hoop te betekenen? ‘Een veilige setting creëren, in de kerngroep en in (een wat uit de hand gelopen brainstormJ)bijeenkomst zoals de open space vorig jaar. Dat is wat ik graag doe: mensen verbinden en aanzetten tot een gezamenlijke veilige verandering.