Dr. Arjen Slooter, Neuroloog-Intensivist UMC Utrecht

Arjen Slooter is neuroloog – intensivist in het UMC Utrecht. Hij deed eerder neuro-epidemiologisch onderzoek aan de Columbia University in New York en promoveerde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam op een proefschrift over dementie. Hierna werd hij opgeleid tot neuroloog in het UMC Utrecht en tot intensivist in het AMC te Amsterdam. Nog steeds gefascineerd door de neuropsychiatrie, doet hij tegenwoordig onderzoek naar delirium bij patiënten op de Intensive Care. Hij begeleidt verschillende onderzoeken naar het monitoren van delirium, delirium als bijwerking van medicatie, postoperatief delirium, veranderingen van de functionele connectiviteit tijdens delirium, en de lange termijn uitkomst na opname op de Intensive Care.


Todd Fraser, MD, spreekt met Dr. Arjen Slooter, over het artikel “Long-Term Mental Health Problems After Delirium in the ICU,” gepubliceerd in Critical Care Medicine.

In deze podcast verteld Dr. Slooter in hoeverre het delier gedurende een ic opname geassocieerd is met de lange termijn gezondheidsproblemen zoals angsten, depressie en het het post traumatisch stress syndroom. Het artikel kunt u vinden in Crit Care Med. 2016; 44(10):1808-1813. Released: 11/17/2016 Via deze linkt beluisterd u de podcast  SCCM Pod-330 Long-Term Mental Health Problems After Delirium in the ICU

 

Arjen Slooter ontwikkeld een nieuwe techniek om delirium betrouwbaar en kosteneffectief te diagnosticeren

Klik op de afbeelding om het filmpje te bekijken. 

arjen_slooter.jpg


Lees hier de Oratie na van Arjen Slooter 2017 Boekje_oratie_Arjen_Slooter_PDF.pdf