Daniela Dettling-Ihnenfeldt

Ik werk al ruim 17 jaar als fysiotherapeut en onderzoeker bij de afdeling Revalidatiegeneeskunde van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. In de afgelopen 17 jaar heb ik me gespecialiseerd in de behandeling van intensive care patiënten en chirurgische patiënten. 

Naast mijn werkzaamheden als fysiotherapeut coördineer ik samen met Dr. Marike van der Schaaf de IC-nazorg poli in het AMC. Het opzetten en implementeren van de IC-nazorg poli was mede aanleiding voor het uitvoeren van promotieonderzoek.
In mijn promotieonderzoek (The Post-Intensive Care Syndrome (PICS): impact of ICU stay on functioning and implications for rehabilitation care) heb ik het verloop en de prognose van het functioneren van IC-overlevenden onderzocht en geïnventariseerd op welke wijze symptomen van PICS vroegtijdig kunnen worden opgespoord. De kennis die in dit proefschrift is verzameld draagt hopelijk bij aan de ontwikkeling van een optimaal revalidatietraject voor IC overlevenden en hun familieleden, teneinde de kwaliteit van (over)leven te verbeteren.