Corine van den Dool

Ik werk als verpleegkundig specialist binnen de revalidatiegeneeskunde in Isala. De IC nazorg is één van mijn aandachtsgebieden. Samen met de IC verpleegkundige voer ik gesprekken met patiënten en diens naasten over de periode op de IC en welke consequenties  deze periode heeft voor het dagelijks leven. 

Er is duidelijk behoefte aan erkenning, herkenning en advies ten aanzien van klachten die worden ervaren. Met name voor de naasten die tot die tijd vaak maar doorgaan zonder aandacht te geven aan gedachten en gevoelens die zij hebben. 

Door betrokken te zijn bij de FCIC blijf ik geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen zodat ik deze toe kan passen in mijn gesprekken. Daarnaast is het van enorm belang dat er landelijk meer bekendheid komt over de gevolgen van een IC opname onder alle zorgprofessionals, zodat er eerder een ‘diagnose’ en behandeling ingezet kan worden en te voorkomen dat patiënten en diens naasten zich onbegrepen voelen en zelf blijven modderen.  Onderzoek is nodig om de IC nazorg verder vorm te geven. De FCIC draagt hieraan bij door zich onder andere hiervoor sterk te maken. Ik wil hier graag aan bijdragen.