Ga naar hoofdinhoud

Een IC-opname is ook voor familie en naasten een heftige gebeurtenis. Een bezoek aan de intensive care kan veel indruk maken en zelfs angst oproepen. Vooral bij kinderen of jonge familieleden van de IC-patiënt.

Het bezoek van kinderen op de IC vraagt om goede begeleiding door de ouders en het IC-team. Goede voorbereiding kan het bezoek voor kinderen minder indrukwekkend maken, waarbij ze hun verdriet en emoties makkelijker kunnen verwerken.

Vaak krijgen verpleegkundigen als eerste de vraag of kinderen op bezoek mogen komen. Met goede voorbereiding kan je ouders goed op weg helpen.

Wat kunnen we voor je doen?

De projectgroep ‘Kinderen op de IC’ zet zich in om de begeleiding van kinderen die een volwassene op de IC bezoeken te optimaliseren.
Je kan bij ons terecht voor advies over kinderen op bezoek, tips om een werkgroep op te zetten. En we geven graag onderwijs of bijscholingen in ziekenhuizen. Neem contact op.

De projectgroep Kinderen op de IC

    • Daphne Bolman
    • Anne Rutten
    • Fraukje Kerkdijk
    • Marjolein Siebel
    • Evelien van Hooff

Projecten en resultaten

Presentatie

Onze projectgroep Kind en IC heeft een presentatie gemaakt die ziekenhuizen kunnen gebruiken om tips te geven aan ouders die te maken hebben met een naaste op de IC waar hun kinderen ook naar toe willen. De presentatie is te downloaden en te gebruiken via de link hieronder.

Download de presentatie

Bekijk ook de video Een kijkje met Guusje op de IC van het St. Elisabeth Twee Steden Ziekenhuis.

Back To Top