De beroepsvereniging van intensivisten (NVIC) heeft de Stichting FCIC & patiëntenvereniging IC Connect gevraagd om de ondersteuning van de naasten van IC-patiënten de komende tijd te verzorgen.

FCIC & IC Connect hebben ondertussen gezorgd voor adequate, actuele en goede informatie (www.icconnect.nl/corona) en hebben Slachtofferhulp Nederland bereid gevonden om een samenwerking aan te gaan in het bieden van emotionele ondersteuning en een luisterend oor.  Deze ondersteuning geldt voor naasten van alle patiënten op een IC.

De intensivisten en IC-verpleegkundigen kunnen vanaf vandaag, maandag 6 april 2020, doorverwijzen naar een speciaal telefoonnummer (088-7460090). Als bijlage sturen wij een flyer mee met alle informatie, die aan naasten gestuurd of gegeven kan worden. Daarnaast sturen wij een poster om de zorgprofessionals te wijzen op deze mogelijkheid. Indien de zorgprofessional denkt dat een naaste echt ondersteuning nodig heeft maar verwacht dat deze niet zelf contact zal opnemen, dat kan met toestemming van deze naaste de zorgprofessional ook zelf een aanmelding doen via het genoemde telefoonnummer. Slachtofferhulp Nederland neemt dan contact op met de betreffende naaste.

Op basis van de behoeften zullen we de komende weken de ondersteuning verder vormgeven, wij zullen u op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen met Slachtofferhulp Nederland via telefoonnummer 088-7460090 of bij FCIC met Lilian Vloet via telefoonnummer 088-5054309.