Rob Koops

Dagvoorzitter

Spreker(s):
Rob Koops

Organisatie:
https://robkoops.com/

Bio:
Rob luistert, inspireert en relativeert. Hij stelt de juiste vragen. Soepel en energiek. Een goede mix van inhoud, enthousiasme en humor. Zo zorgt hij voor verbinding in de zaal. Rob heeft in de afgelopen jaren met veel plezier diverse bijeenkomsten van FCIC voorgezeten.

Lucien

Keynote

Spreker(s):
Lucien van Engelen

Organisatie:
Transform Health

Bio:
Lucien Engelen is CEO van Transform Health en spreker. Hij is zorginnovatie-strateeg voor onder andere het Center for the Edge Deloitte (wereldwijd), Vodafone Centers for Health (Europa), Laurentius Medical Center (Roermond), HIMSS (Chicago, USA) en Faculty Singularity University Exponential Medicine (Silicon Valley, USA). Lucien werkt op het snijvlak van innovatie en strategie en adviseert besturen, overheden, bedrijven en professionals. Zijn advies richt zich op het initiëren van verandering en de duiding van wat daarvoor nodig is. Hij heeft tientallen jaren ervaring in zowel lokale, regionale als (inter)nationale setting. Als oprichter en (voormalig) directeur van het REshape Center van het Radboud Universitair Medisch Centrum en adviseur van de Raad van Bestuur (2007-2018) heeft Lucien ruime ervaring in de academische kant van de zorg. In een van zijn huidige rollen is hij als strateeg verbonden aan het Laurentius ZH in zijn geboortestad Roermond.

Keynote

Spreker(s):
Jessica van Workum

Organisatie:
Pacmed

Bio:
Jessica Workum is intensivist en klinisch farmacoloog in het Elisabeth-TweeSteden ziekenhuis (ETZ) in Tilburg. Jessica ademt AI: ze is opgeleid als biomedisch ingenieur en promoveert op het gebied van AI op de IC. Binnen het ETZ is zij medeverantwoordelijk voor de visie en strategie van AI in het ziekenhuis en de implementatie van LLM’s in het EPD. Daarnaast werkt zij als medisch AI specialist bij Pacmed, een softwarebedrijf dat AI oplossingen maakt voor de IC, waar zij helpt met toekomstige productontwikkeling. Zij spreekt geregeld over de potentie van AI voor de zorg en de stappen naar succesvolle implementatie.

A1

Spreker(s):
Rob Koops

B1

Spreker(s):
Rob Koops

C1

Spreker(s):
Rob Koops

D1

Spreker(s):
Rob Koops

E1

Spreker(s):
Rob Koops

F1

Spreker(s):
Rob Koops

Deze informatie volgt spoedig.

A2

Spreker(s):
Rob Koops

B2

Spreker(s):
Rob Koops

C2

Spreker(s):
Rob Koops

D2

Spreker(s):
Rob Koops

E2

Spreker(s):
Rob Koops

F2

Spreker(s):
Rob Koops

Deze informatie volgt spoedig.

Rob Koops

Dagvoorzitter

Spreker(s):
Rob Koops

Keynote

Patiënten die na een opname de intensive care (IC) verlaten ervaren te weinig continuïteit van zorg en dat geldt ook voor hun naasten. Voor zorgprofessionals is het een uitdaging om de continuïteit van zorg tijdens deze transities te waarborgen. Er valt dus nog een hoop te verbeteren aan de zorg rondom dergelijke transities. We weten dat ongeveer de helft van de patiënten post-IC-syndroom (PICS) ontwikkelt na een IC-opname en dat dit langdurig een enorme impact heeft op hun leven. In het proefschrift worden 2 praktijkgerichte, verpleegkundige interventies beschreven die de continuïteit na een IC opname kunnen verbeteren.

Spreker(s):
Sabine op ’t Hoog

Organisatie:
Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis

Bio:
Sabine op ’t Hoog is werkzaam in het ETZ als programmaleider voor verpleegkundige beroepsontwikkeling. In haar rol als verpleegkundig specialist vanuit de IC deed zij onderzoek naar continuïteit van zorg na een IC opname en implementeerde 2 interventies.

Keynote

In deze lezing legt Anne Marie uit hoe we samen kunnen werken aan de transformatie opgaaf van de Nederlandse gezondheidszorg. Persoonlijk leiderschap maakt het verschil en dat vraagt om rebelse acties, zodat we ook in de toekomst kwalitatief goede IC-zorg kunnen blijven krijgen.

Spreker(s):
Anne Marie Weggelaar

Organisatie:
Tilburg University

Bio:
Anne Marie Weggelaar is opgeleid als verpleegkundige en werkte daarna in alle zorgsectoren. Ze volgde parttime de masters Zorg en Beleid in 1993 en Advanced Change Methodology in 2005. Na een aantal jaren gewerkt te hebben in allerlei project- en beleidsmanagement functies, startte zij haar adviesbureau gericht op het ondersteunen van veranderingen van personen (o.a. coaching), teams (o.a. interim-werkzaamheden, training en teamontwikkeling) en organisaties (o.a. programma’s gericht op cultuur- en organisatieveranderingen). Daarnaast werkt ze deeltijd als onderzoeker sinds 2009. Ze is sinds juli 2022 bijzonder hoogleraar Innovatie en Transformatie in de Zorg aan Tilburg Universiteit. Ook is zij werkzaam als opleider Klinische Informatica bij de TU/Eindhoven. Zij verzorgt voor Zorgvisie in de collegereeks Management in de zorg de module Innovatie.