Hoe kan je naasten van intensive care patiënten tijdens een crisis het beste ondersteunen?

Onderzoekers van Amsterdam UMC hebben onderzocht hoe de ondersteuning op de IC tijdens de eerste COVID-19 golf verliep en wat we daarvan kunnen leren. In samenwerking met onder andere zorgverleners, naasten en andere experts is er een praktische handreiking geschreven voor zorgverleners. De handreiking biedt zorgverleners handvatten bij het ondersteunen van naasten van IC patiënten in tijden van crisis, maar ook daar buiten. Als aanvulling zijn er zes korte kennisclips beschikbaar waarin een IC-verpleegkundige, intensivist, supportteamlid, geestelijk verzorger, naaste en onderzoeker vertellen over hun ervaringen met de ondersteuning van naasten tijdens de eerste COVID-19 golf én welke aanbevelingen uit de handreiking zij belangrijk vinden.

De handreiking is vrij te downloaden via: https://edu.nl/m9wgp

De kennisclips kunt u bekijken via: Kennisclips IC support – YouTube

Back To Top